3, 2, 1… we zijn live! #watdoejijnou?!

Vanaf vandaag kun je op het YouTubekanaal #watdoejijnou?! van de TechNetkringNWN iedere week een gave techniekvideo bekijken! Ons camerateam Britt Planken en Nathan Okkerse gaat eropuit om bij techniekbedrijven in de regio de vraag #Watdoejijnou?! te stellen. In de eerste video zijn ze bij Blozo in Vlaardingen. Anouk (allround productiemedewerker) en Jarno (lasser) ‘fixen’ een metalen dobbelsteen en vertellen over hun leuke baan bij Blozo.

Er verschijnen dit najaar acht video’s en er zijn plannen voor een vervolgserie in 2020. Met de videoserie willen we de beroepshorizon van de jeugd in de regio verbreden.

Watdoejijnou?!

Britt vraagt in iedere video aan jonge collega’s op de werkvloer ‘wat zij nou doen’ en stelt ook andere nieuwsgierige vragen. “Wat moet je kunnen en kennen om bij het bedrijf te werken? Hoe ben je daar terecht gekomen? Hoe is het om als vrouw tussen allemaal mannen te werken? Werk je met ingewikkelde machines en hoe leer je dat? Kun je doorleren en doorgroeien in het bedrijf? Hoe is de sfeer op de werkvloer?”

Aan de slag!

Iedere week op woensdag om klokslag 12:00 uur gaat een nieuwe video live. In de serie gaan Britt en Nathan op bezoek bij o.a. Keytoe en Holland Diesel in Maassluis, Hatenboer-Water in Schiedam, Boekestijn Kraanverhuur in Maasland en Zonnepanelen Vlaardingen. Bij iedere video hoort ook een opdracht waarmee je (thuis of in de klas) direct aan de slag kunt. Techniekbedrijven geven zo op een leuke en veilige manier een kijkje in hun bedrijf.