Adviesraad: Ruud Helderop stelt zich voor

Mijn naam is Ruud Helderop. Vanuit de lastechniek ben ik via de praktijk en als docent doorgegroeid tot iemand met een passie voor het techniekonderwijs.

In mijn rol als business manager van de bedrijfsafdeling Training & Opleidingen van Applus+ RTD ben ik dagelijks bezig met het optimaliseren van de overdracht van kennis en vaardigheden aan de werknemers binnen onze branche van Testen, Inspectie en Certificeren.

In de techniek is stilstand geen optie en juist de jeugd wil uitgedaagd worden én vooruit.
Buiten dat je in de techniek praktisch aan de slag kan, is het ook belangrijk dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt, meedenkt en open staat voor afwisseling.
Met focus op een toekomst vol mogelijkheden in een industrie waarin alles in beweging is.

Mijn advies aan techniek en technologie bedrijven in de regio is om binnen de TechnetKringNWN vooral gebruik te maken van de mogelijkheden om te netwerken. Ons gezamenlijk doel is immers om de aansluiting van onderwijs op het bedrijfsleven in de regio continu te verbeteren.  Een transparante presentatie van beroepsperspectieven en baankansen kan een grote bijdrage leveren aan het aantrekken van jeugdig talent waarvan alle betrokken partijen kunnen profiteren. Nu en in de toekomst!

Voor de jongeren en hun ouders heb ik één boodschap: oriënteer je, negeer fictieve grenzen en zoek dat beroep waarin jij tot je recht komt en kunt blijven groeien.