Bestuur: Judith Donkers stelt zich voor

Mijn naam is Judith Donkers, bestuurder/secretaris van de TechNetkringNWN. In mijn jeugd waren er campagnes als ‘Thea studeert Techniek’ en ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Ik koos een bêta-pakket op het VWO en ging daarna studeren aan de TU/e. Ik combineerde Bouwkunde met (Technische) Bedrijfskunde.

Achteraf zeg ik: dat was een T-shaped opleiding avant-la-lettre: een brede basis in de bouwkunde, met een verbreding op het gebied van organisatie- en veranderkunde. Nu willen we niets liever: techneuten met een brede blik op de toekomst. En dat issue van vrouwen en techniek… dat is zo’n 30 jaar later ook nog niet echt opgelost.
Naast mijn rol als bestuurder van de TechNetkringNWN, ben ik vanaf september 2019 lid van het directieteam van het Techniek College Rotterdam. Met de portefeuille Onderwijs & Kwaliteit draag ik mijn steentje bij aan de ontwikkeling en kwaliteit van interessante en vooral toekomstvaste opleidingen in de techniek en technologie, passend bij de behoeften in de regio Groot Rijnmond. Een stevige samenwerking tussen het bedrijfsleven, het (voorbereidend) beroepsonderwijs en de lokale overheid is van groot belang om jongeren een juist perspectief en een beroepshorizon te geven!
Maak een connectie via LinkedIn: linkedin.com/in/judithdonkers