Over ons

De TechnetkringNWN wil de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, technische bedrijven en gemeenten bevorderen met als doel jongeren en hun ouders te interesseren en een goed beeld te geven van het werken in de techniek en technologie in de regio Nieuwe Waterweg Noord.

De TechNetkringNWN wil een duurzame impuls geven aan de ontwikkeling van de regio door nieuwe generaties te verbinden aan de kansen en mogelijkheden van techniek en technologie

Het ONDERWIJS is erbij gebaat dat de leerlingen/studenten die zij onder hun hoede hebben een serie van goede beroepsbeelden krijgt aangeboden tijdens hun schoolloopbaan.

Het BEDRIJFSLEVEN is erbij gebaat als er in de regio een duidelijke werkgevers-horizon is. De vraag om goed opgeleid personeel groeit alleen maar. Een heldere en aansprekende propositie formuleren voor aankomende werknemers is een belangrijk onderdeel.

De GEMEENTEN zijn gebaat bij een goede citymarketing. Zij willen bekend staan als aantrekkelijke gemeente om te wonen en te werken. Hoe beter de aansluiting op de arbeidsmarkt, hoe hoger de sociale stijging al zijn.

De TechNetkringNWN heeft de ANBI status.

Informeren

van techniekbedrijven in de regio NWN over het lidmaatschap van de Technetkring NWN.

Verbinden

van techniekbedrijven met het onderwijs voor co-creatie van techniekonderwijs.

Voorlichten

van docenten en leerkrachten over het aanbod en hen verbinden met leden van Technetkring.

Enthousiasmeren

van de jeugd in de regio NWN om te kiezen voor een opleiding en beroep in de techniek.