Petje af meets TechNetkringNWN

In de afgelopen zomervakantie organiseerde Petje af Waterweg voor het eerste keer ‘Petje af in de zomer’. Kinderen van 10 tot 14 jaar mochten gratis meedoen bij een van de drie locaties van Petje af in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Iedere vrijdag kregen de leerlingen van Petje af een gastles en/of gingen ze een bedrijfsbezoek. De leerlingen waren o.a. te gast bij de Floating Farm Rotterdam waar ze de melkmachine en mestrobot van Lely bekeken, bij Blozo B.V., Kraanverhuur Boekestijn en de Meerman Groep. Bob Meulendijk van Zonnepanelen Vlaardingen en Onur Durgunsu van het Informatiecentrum van de Blankenburgverbinding gaven een gastles aan de leerlingen van Petje af in de bibliotheek.

Ter voorbereiding op ieder bedrijfsbezoek keken de leerlingen de video’s uit de serie Wat doe jij nou?! Zo kregen de enthousiaste leerlingen van Petje af een uniek en exclusief kijkje op de werkvloer bij mooie techniekbedrijven in de regio.

Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 t/m 14 jaar uit Maassluis, Schiedam en Vlaardingen op zondag van gastsprekers alles over een bepaald beroep. De contacten met de gastvrije techniekbedrijven werden gelegd via de TechNetkringNWN. Petje af in de zomer werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen. Een mooie samenwerking in de regio om kinderen kennis te laten maken met hun beroepsmogelijkheden in de techniek. Enne… sommige meisjes bleken erg handig met het besturen van een hijskraan!

Sterk Techniekonderwijs live!