Ruim 40 technische bedrijven zijn al lid. Doet u ook mee?

Technische bedrijven

De technische bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten die zijn verenigd in de TechnetkringNWN willen de jeugd in de regio actief kennis laten maken met techniek en technologie in al haar facetten. Het gezamenlijk doel is om jongeren te enthousiasmeren en stimuleren om te kiezen voor een opleiding en beroep in de sector techniek of technologie.

Waarom is dit nodig?
Het korte antwoord is dat we in de techniek de komende jaren duizenden goed opgeleide vakmensen nodig hebben. Dat lukt alleen als meer jongeren voor techniek kiezen. Het is belangrijk dat jongeren een realistisch beeld hebben van hun kansen en mogelijkheden in de wereld van techniek; een innovatieve high-tech sector die belangrijk is voor de economie, een duurzaam milieu en onze samenleving.

Jeugd op de werkvloer, vakmensen in de school

De TechnetkringNWN verbindt technische bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten in de regio en faciliteert de co-creatie van techniekactiviteiten, gastlessen, bedrijfsbezoeken, opdrachten en (snuffel)stages voor leerlingen en docenten.

Leerlingen ontdekken hoe interessant en veelzijdig de sector techniek is. Docenten krijgen nieuwe inzichten en kennis over innovatief techniekonderwijs.

Wilt u meedoen?

Primair onderwijs

Kinderen vormen tussen hun 9e en 14e jaar hun beroepsbeelden en interesses. U kunt als gastdocent via de TechnetkringNWN een gastles geven in het basisonderwijs en praktische ondersteuning aan leerkrachten bieden bij het invoeren en integreren van Wetenschap & Technologie in het onderwijs.

Voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs

Bedrijven die lid zijn van de TechNetkringNWN komen in contact met de talenten van de toekomst. U kunt scholen ondersteunen bij het techniekonderwijs, o.a. met excursies, gastlessen op school, bedrijfsbezoek en praktijkopdrachten op de werkvloer. U kunt ook stagemogelijkheden bieden, techniekwedstrijden jureren of een masterclass voor docenten organiseren. Docenten, mentoren en decanen spelen een belangrijke rol in de begeleiding van leerlingen in het voortgezet en beroepsonderwijs bij hun studie- of beroepskeuze.

Sluit u aan bij ons netwerk!

En maak kennis met het techniektalent van de toekomst